Druciarstwo Polaków! Takie auta jeżdżą po drogach!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mtmg
    Ambiente
    • 2007
    • 104

Witam
    Stałem się kilka dni temu posiadaczem nowej czarnej O2 Tour zakupionej bez radia. Radio Swing zostało zakupione poza salonem i postanowiłem je samodzielnie zamontować i tu mam kilka problemów a na forum nie znalazłem odpowiedzi.
    Otóż jak włożyć wtyk anteny (instalacja jedno antenowa) Fakra pojedyncze do gniazda w radiu? Może głupie pytanie ale u mnie odległość pomiędzy dwoma gniazdami na oko wynosi mniej niż milimetr a obudowa wtyku to milimetr co za tym idzie nie daje się tego wsunąć.
    Są na to jakieś sposoby poza zakupem podwójnego wtyku?
    Następne pytanie to czy powinna działać w dokładanym Swingu GALA, PDC VOL na czujnikach fabrycznych? Wiem że wizualizacji nie będzie taką odpowiedź otrzymałem ASO ale z GALĄ i PDC VOL który to bajer przydał by mi się a szczególnie żonie... nie uzyskałem odpowiedzi.
  • daneczek76
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 3642
    • Toyota

Pomysłowość ludzka nie zna granic, także jeżeli chodzi o zmuszanie auta do jazdy za wszelką cenę. Zobacz, z czym kierowcy zjawiają się na stacjach kontroli pojazdów.
    Jazda z pękniętym przewodem hamulcowym, ze startymi niemal do zera klockami i tarczami hamulcowymi, czy z prowizorycznie naprawionym zawieszeniem - takie "błahostki" nie zaprzątają uwagi niektórym właścicielom samochodów.
    Dowodem są zdjęcia ze stacji kontroli pojazdów, do których zgłosili się kierowcy, chcąc dostać pieczątkę w dowodzie rejestracyjnym.

więcej : http://motoryzacja.interia.pl/wydarz...rogach,1723211
    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Szkodnicki
      L&K
      • 2011
      • 1084

Masakra :!: Ci kierowcy naprawdę są odważni... i bardzo głupi narażając siebie i innych użytkowników ruchu na tragedię... :evil:
      Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
      ----
      Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

raz to głupota ludzi, a inna sprawa bieda w społeczenstwie, która doprowadza nie raz do wypadkow itp.
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• alfee
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2583

daneczek76, To jest MEGA :lol: :lol: :lol:

Mój ranking:
          1.

2.

3.

Reszta według uznania, ale dla mnie wszystkie zasługują na nagrodę Darwina.
          Alfee
          Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
          Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9942
            • Ford

Podejrzewam, że ci debile "drutujący" swoje wehikuły byli pewni że robią coś równie mało niebezpiecznego jak ludzie "drutujący" HID-y do zwykłych lamp...
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Biszczu
              RS
              • 2011
              • 5567

Było już o tym w Auto Świecie
              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Guguś
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1212

Masakra, podziwiam talenty i wyobraźnie oraz pomysłowość następców Adama Słodowego

Zrób to Sam, niezapomniana książka :szeroki_usmiech

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• qbec
                  Rider
                  • 2010
                  • 398

jak dla mnie Number ONE jest klocek założony w złą stronę...
                  Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• shok
                    RS
                    • 2009
                    • 2070
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez qbec
                    dla mnie też ...parskłem śmiechem

Komentarz

• piotrek_os
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8162
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez shok
                      Zamieszczone przez qbec
                      to jak to auto hamowało....to były efekty świetlne + cieplne
                      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• qbec
                        Rider
                        • 2010
                        • 398

Zamieszczone przez piotrek_os
                        Zamieszczone przez shok
                        Zamieszczone przez qbec
                        to jak to auto hamowało....to były efekty świetlne + cieplne
                        i wizualne
                        Nie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...

mój szkodnik

Komentarz

• Hanz2k
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 522

Wątek o podobnych cechach:
                          Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl
                          Hanz2k
                          1,8 T by MT
                          :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez piotrek_os
                            raz to głupota ludzi, a inna sprawa bieda w społeczenstwie
                            Ja bym powiedział że to jest TYLKO I WYŁACZNIE GŁUPOTA !!! Bieda nie ma tu nic do rzeczy.
                            Spójrz na mentalność polaków, a szczególnie tych biedniejszych. Ma taki człowiek do wydania max. 10 tys zł na samochód i co kupuje ?? Oczywiście Ałdika w TeDei, albo Golfa III oczywiście że deteii lub Passata. Do tego zestawu do chodzi jeszcze BMW 3 i Calibra. Mówiąc wprost są to auta baaaaardzo drogie w utrzymaniu i zreguły mocno wyeksploataowane z potężnymi realnymi przebiegami sięgajacymi 500-600 tys km, czyli auta generujace dośc spore koszta ich eksploatacji.
                            Co prawda za te same pieniądze tem sam człowiek moze kupić o parę lat młodszą i z dużo mniejszym przebiegiem Nubirę, Lagunę I ph II, Kię Rio czy Fabię lub Clio II, ale co powiedzą sasiedzi ??!! Przecież oni jeżdżą Audi 80 B4 1.9 DTI, a ja zapytany czym jeżdżę co powiem - że Renault, Kią czy Daewoo ?? toż to wstyd na całą wieś.
                            I tu jest własnie pies pogrzebany - postaw się a zastw się, mówi staropolskie powiedzenie - bo części zamienne dobrej jakości do takich aut jak Audi, BMW, VW Golf lub Passat są drogie, a i stopien wyeksploatowania tych aut sprawia że tych cześci potrzeba sporo i często. Co więc robi własciciel takiego auta. Ano idzie na szrot i kupuje UŻYWANE !! klocki, tarcze, wydech itp. ewentualnie sztukuje sam co potrafi i wygląda to jak wygląda.
                            Czarny Elegance

Komentarz

• Sebastian_M26
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 1823
                              • Superb II (3T4)

Zdjęcia te pochodzą z samochodów tzw. firmowych. I bieda nie ma tu nic do rzeczy. Przecież taki "biznesmen" nie wyda na auto złotówkę, a na oponie będzie jeździł aż druty nie wyjdą. Taką mamy w Polsce klasę handlarzy i taksiarzy.
                              Jeśli chodzi o samochody prywatne, to jest to naprawdę rzadkość, aby ktoś do takiego stanu dopuścił.
                              Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9942
                                • Ford

Sebastian_M26, skąd wiesz, że to tzw. "firmówki"?
                                Adam... Używam:
                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• daneczek76
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 3642
                                  • Toyota

Sebastian_M26, chyba raczej chodzi ci o drobnych handlarzy i dorobkiewiczów typu "pan Juzek z Warzywniaka co śmiga na plac po ziemniaki żukiem" bo raczej większe firmy i korporacje sobie na takie coś nie pozwolą.
                                  [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• kapi
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1174
                                    • Fabia combi

scena z życia:
                                    młoda kobieta ma "problem" z samochodem - coś nie tak auto jeździ ...
                                    mechanik po przejechaniu paru metrów wraca do warsztatu i mówi - tam jest całe zawieszenie do wymiany,
                                    pani odpowiada - ... i tak musze sprzedać ten samochód :szeroki_usmiech
                                    OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

Zamieszczone przez kapi
                                      tam jest całe zawieszenie do wymiany,
                                      pani odpowiada - ... i tak musze sprzedać ten samochód
                                      i za chwilę będzie ogłoszenie treści " Sprzedam ......... (wstawić markę) , super zadnaby, użytkowany przez kobietę" :evil:
                                      Powiem z doświadczenia, że samochody którymi jeździłey kobiety są 10 razy bardziej zniszczone i zaniedbane niż te którymi jeździli faceci. Kobiety absolutnie nie przywiązauja jakiejkolwiek wagi stanu, zarówno wizualnego jak i technicznego, samochodu i np. ja od kobiety auta raczej nie kupię.
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• loru
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 4286
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
                                        Powiem z doświadczenia, że samochody którymi jeździłey kobiety są 10 razy bardziej zniszczone i zaniedbane niż te którymi jeździli faceci. Kobiety absolutnie nie przywiązauja jakiejkolwiek wagi stanu, zarówno wizualnego jak i technicznego, samochodu i np. ja od kobiety auta raczej nie kupię.
                                        to też trochę nasza wina, owszem moja żonka nie przejmuje się faktem, że coś tam może nie działać czy jest gdzieś ryska ale ja osobiście staram się raz na dwa tygodnie pojeździć jej autkiem i posłuchać czy przypadkiem coś nie stuka nie puka no i czy jeździ.
                                        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Sebastian_M26
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 1823
                                          • Superb II (3T4)

A kto jechał kiedyś taksówą z nie wypiep..onym zawieszeniem?
                                          Jedyny serwis takich aut to wymiana oleju za 80zł razem z olejem, filtrem i robocizną.
                                          Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• r2r
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4721
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Sebastian_M26, nie zawsze i niekoniecznie. Jedni potrafią kalkulować i wiedzą że dobrze działający sprzęt powiezie właściciela przez długi czas, a zaniedbany pojeździ z 2 lata i "wysypie" się w nim wszystko. Prawda jest jednak taka że ok. 70% ludzi kalkulować nie umie, albo nie chce.
                                            Artur

Komentarz

• Zorr
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2110

Zamieszczone przez Big
                                              Ja bym powiedział że to jest TYLKO I WYŁACZNIE GŁUPOTA !!! Bieda nie ma tu nic do rzeczy.
                                              Spójrz na mentalność polaków, a szczególnie tych biedniejszych. Ma taki człowiek do wydania max. 10 tys zł na samochód i co kupuje ?? Oczywiście Ałdika w TeDei, albo Golfa III oczywiście że deteii lub Passata. Do tego zestawu do chodzi jeszcze BMW 3 i Calibra. Mówiąc wprost są to auta baaaaardzo drogie w utrzymaniu i zreguły mocno wyeksploataowane z potężnymi realnymi przebiegami sięgajacymi 500-600 tys km, czyli auta generujace dośc spore koszta ich eksploatacji.
                                              Co prawda za te same pieniądze tem sam człowiek moze kupić o parę lat młodszą i z dużo mniejszym przebiegiem Nubirę, Lagunę I ph II, Kię Rio czy Fabię lub Clio II, ale co powiedzą sasiedzi ??!! Przecież oni jeżdżą Audi 80 B4 1.9 DTI, a ja zapytany czym jeżdżę co powiem - że Renault, Kią czy Daewoo ?? toż to wstyd na całą wieś.
                                              no nie jest to tylko głupota... dla mnie to jeszcze nieuczciwość, bo taki jeden z drugim, jakby wiedział, że za 10tys to kupi BMW z przebiegiem 600tys albo Nubirę z przebiegiem 80tys to sporo wybrałoby Nubirę, ale skoro mają wybór między BMW z przebiegiem 80tys i Nubirę z przebiegiem 80tys w tej samej cenie, to wybierają BMW.
                                              Nie każdy musi się znać na mechanice, lakiernictwie itd...

Dla przykładu: ciekawe ile osób na forum, w Polsce nabrałoby się na taki przekręt:
                                              http://pclab.pl/news45507.html ?
                                              tyle że w takim przypadku od razu sprawa trafiłaby do sądu natomiast jak ktoś kupi "składaka" albo z przekłamanym przebiegiem to "nie da się niczego nikomu udowodnić".
                                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Chris11
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 1587

Zamieszczone przez Sebastian_M26
                                                A kto jechał kiedyś taksówą z nie wypiep..onym zawieszeniem?
                                                Jedyny serwis takich aut to wymiana oleju za 80zł razem z olejem, filtrem i robocizną.
                                                Ja z tym twierdzeniem jak najbardziej się zgadzam... Nie pamiętam taksówki, w której nie byłoby problemu z zawieszeniem, wydechem, czy choinką palących się kontrolek na desce rozdzielczej.

Komentarz

• beaviso
                                                  Elegance
                                                  • 2010
                                                  • 767
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nie ma 100% reguły.

Jechałem ostatnio Octavią I na taxi w Warszawie. Samochód z końca produkcji serii Tour na bazie jedynki, z przelotem już 100 tys. km. Zadbany, nic nie pukało, zagadałem jak się sprawuje, kierownik mówił, że u niego nie ma żadnego pitu pitu, tylko jak serwis to kompletny, bo inne metody tylko się mszczą, żadnych tam dziadowskich oszczędności, bo w aucie spędza 16h dziennie robiąc kilkaset km po mieście. Ale to był wyjątek

Moja żona ma swoje auto - zabiłaby za każdą rysę parkingową, a każdy szmer muszę jechać i posłuchać razem z nią, ma większą paranoję niż ja punkcie swojej Skody. Od czasu jak ma dobre auto, to już w ogóle wszystko musi być na cacy - nie tyle estetyka (brudny może być), co sprawność techniczna. Po dziurach i np. objazdach z płyt jeździ wolniej ode mnie, wlokąc za sobą sznur wściekających się dziadów w służbowych furmankach, albo takich, które są warte mniej niż nasze ostatnie prace w zawieszeniu Ale to też jest chlubny wyjątek Choć u mnie w rodzinie kobiety są wyczulone na punkcie sprawności samochodu - nie kosmetyki, ale właśnie sprawności (odgłosów, zmian w prowadzeniu, itd.) Wszystko musi być zawsze "na sicher".

M.
                                                  666 4U

Komentarz

Pracuję...